søndag den 31. juli 2011

Øst, vest, hjemme bedst!

I flere dage har vi talt om, at vi ville tage på en hyggetur til Malmö, men vejrguderne (læs: Meterologerne på TV og hos DMI) har konstant talt om masser af regn i bl.a. Skåne og Østsjælland. Vi har de pågældende dage blot fået et par dråber regn her i Tokkerup i en sen aftentime, så lørdag blæste vi på alle udsigter, startede Suzukien og kørte mod øst.

Kun iført en let, æmeløs sommerkjole og klipklapper (Fl. var en anelse mere fornuftigt klædt, skulle det vise sig) kørte vi fra et varmt(!) og solrigt Tokkerup. Da vi nåede til Øresund så det lidt mere gråt ud, men stadigvæk okay...! Så passerede vi tunnelen... og broen, og da vi havde fået det skånske land under bildækkene, var sommeren pist VÆK forsvundet(!) Hmmm...!

Det første vi blev mødt af, da vi ankom til Malmö var politibiler og politi i STORT ANTAL(!) - og en stor gruppe højtråbende, larmende  fodboldfans...! Dobbelt-hmmm...!

Det blev til en hurtig shoppetur i Lagerhaus og Indiska, inden vi indtog frokosten på vores stamrestaurant, Steakhouse, på Lilla Torg... udendørs selvfølgelig (fordi: Det er for pokker da sommer!). Vi havde kun lige akurat fået serveret maden, da det begyndte at REGNE... så vi måtte flytte til et andet bord, hvor parasollen dækkede bedre! Tredobbelt-hmmm...!

På hjemvejen smuttede vi forbi Mobilia, for at shoppe lidt fødevarer i ICA, bl.a. sødt svensk brød og den svenske udgave af rejesalat, Skagenröra, som smager himmelsk.

Og så gik det tilbage over Øresundsbroen, hvor vi atter blev mødt af... ta-daaaaaa: SOL OG SOMMER...!

[ På vej tilbage til Danmark...
midt på Øresundsbroen.
Man ser tydeligt hvordan det lysner forude! ]

Denne sommer har vi tilbragt det meste af ferien hjemme i Tokkerup, så vi kunne godt ha' ønsket os li-iiidt bedre vejr og li-iiidt mere fred og idyl, nu hvor vi endelig havde taget os sammen til at baske med vingerne, men... det var nu alligevel hyggeligt og rart at få lidt luftforandring - trods alt!

~ God søndag ~

lørdag den 30. juli 2011

Me & Mr. Darcy

Der er stort set intet, der er mere kedeligt end at lytte til andre menneskers drømme (altså dem der drømmes om natten)... så derfor er der en stor risiko for, at dette indlæg bliver ri-iiiiigtig kedeligt... Så er du advaret! ;-)

Jeg tilhører den gruppe, som drømmer rigtig, rigtig, RIGTIG meget om natten, og ofte kan jeg også huske mine drømme... i hvert fald uddrag af dem. Desværre er drømmene for det meste ikke særlig interessante, de kan være totalt volapyk uden hoved el. hale, og ind imellem er de af en så voldsom og negativ karakter, at jeg ønsker at få dem "ud af mit system" igen hurtigst muligt!

Alt for sjældent sker det, at jeg havner i det frydefulde Drømmeland, hvor jeg svæver på en lyserød sky og vågner med et smil om læben... og bare ønsker at drømme videre!

*SU-UUUK* Tag mig tilbage til Drømmeland...

Dét skete i nat! - da jeg mødte Mark Darcy (eller måske var det Colin Firth?) på en Luxusliner, og sød musik opstod! ♥

Mr. Darcy/Firth arbejdede på den pågældende Luxusliner, som sejlede mellem England og Finland (ikke specielt exotisk... but who cares!) og jeg var passager. Kan huske at jeg i drømmen var vildt forbavset over, at han fandt MIG interessant, men så kom jeg til at tænke på, at han jo også var vild med "en lille, tyk, totalt kikset kvinde" i Bridget Jones' Diary...!

I drømmen var han {selvfølgelig} præcis lige så charmerende og uimodståelig som i Bridget Jones, Love Actually etc.

I nedenstående video udskifter vi lige gader og lejlighed med en luxusliner... o.s.v.... ikk'? Så ligner det faktisk meget godt...! ;-)



 Bridget Jones: "Nice boys don't kiss like that"
Mark Darcy: "Oh yes, they fuckin' do!"



* * * * *

I aftes så jeg filmen Bridget Jones - PÅ randen af fornuft, så der er en helt naturlig forklaring på, at Mr. Darcy/Firth indfandt sig i mit personlige drømmeunivers i nat... Hvis blot man kunne styre sine drømme, så ville Colin Firth ligge på DVD-afspilleren noget oftere... ;-)

Og så må jeg vist hellere se at komme tilbage til virkeligheden...!

~ GOD WEEKEND ~


torsdag den 28. juli 2011

Et hundeliv...

At jeg altid har været extremt glad for dyr - og stadigvæk er det - tror jeg ikke der er nogle i min omgangskreds, der er ét sekund i tvivl om.

Alle dyr er skønne på hver deres måde... men især hunde har altid haft en helt speciel plads i mit hjerte, og det startede meget tidligt...!

Da jeg var blot 8 dage gammel, i December 1959, forærede mine forældre mig min første hund i julegave. En rød/hvid legetøjshund syet af vinyl, udstoppet med kapok og øjne af glas (som betænksomt blev fjernet af mine kære forældre, så baby-Lisbet ikke skulle sluge dem).

[ Min første julegave, December 1959:
Hund i rød/hvid vinyl... En rigtig RETRO-sag! ]

I årene der fulgte - i 1960'erne - flyttede flere legetøjshunde ind på børneværelset. Først en hund på hjul, fremstillet af træ med læderhale og fint rødt halsbånd og snor, så vi kunne "gå tur med vovsen":

[ En fin - godt brugt - træhund.
Halen er knækket af og
halsbåndet er desværre forsvundet... ]

...derefter en hvid puddelhund i metal dækket med nylonpels. Hunden har små hjul under poterne og havde oprindeligt en hundesnor (med et kabel indeni), som - når man trykkede på hanken - fik hunden til at hoppe fremad og åbne munden og VUFFE! Dét var stort, dengang i 1960'erne!

[ Hvid puddel med lyserøde sløjfer,
guldhalsbånd og perlekæde... ]

Jeg har altid hadet (og gør det stadigvæk!!!) når andre ødelægger mine ting! Et par af mine lidt ældre fætre fik fingrene i MIN HUND og selvfølgelig ødelagde de den, så det var slut med at gå/vuffe (og det har jeg aldrig tilgivet dem... ;o))

[ Pudsigt nok har hundene vist aldrig fået navne... ]

Hundene har jeg endnu! To af dem fortsætter deres hundeliv på mit arbejdsværelse, hvor de pynter ved siden af Dixie's hundekurv! Den rød/hvide vinylhund er blevet min maskot. Den har fast plads ved hovedgærdet i min seng... og er altid med i toilettasken, når jeg rejser på ferie. Jo, jo...!

* * * * *

I 1965 fik vi i mit barndomshjem vores første ÆGTE LEVENDE hund, Perle (en lille hvid puddel). Senere fulgte de sølvgrå pudler, Sussi og brødrene Øffert og Lillebror. Så kom Kiwi (Lakeland Terrier) ind i familien, og i dag er Dixie (Ruhåret Foxterrier) min store, firbenede kærlighed. 

Dem vil jeg skrive om en anden dag...!

[ Min smukke Dixie - fotograferet lige inden hun
blev sommertrimmet 11. juli 2011 ]

Og så må jeg under ingen omstændigheder glemme at nævne Malou, mine forældres smukke, kloge og kærlige sorte puddel... og Bimmer, Victor og Mikkel, som er andre famliemedlemmers hunde. De vil alle - levende som døde - altid have en stor plads i mit hjerte.

Med ovennævnte in mente kan JEG i hvert fald konkludere, at et hundeliv slet ikke er så tosset endda...!

 * * * * *

Har du tilsvarende barndomsminder? Noget som har fulgt dig siden du var helt lille? Eller er du bare vild med dyr/hunde ligesom jeg? Så vil jeg med glæde høre om det her!

~ VOV-VOV og god dag til jer derude ~

tirsdag den 26. juli 2011

Sommerferien i år...

...holder vi hjemme. Havde planer om bl.a. at ordne gavlen på det gamle hus, men vejret har været for elendigt til at gå i gang med opgaven... og ét el. andet sted har vi vist heller ikke den fornødne energi til projektet lige p.t..


Sidste år var vi på RIGTIG SOMMERFERIE...! Pakkede bilen og kørte til Sydfrankrig med nogle dejlige overnatninger i Tyskland, igennem Schweiz og med flere overnatninger undervejs i det helt fantastiske Provence, inden vi havnede i vores elskede La Croix ValmerSaint Tropez-halvøen ved Middelhavet. Minderne og billederne kan vi leve på længe... me-eeen... det ville(!) nu ha' været dejligt med en tur sydpå igen i år... specielt nu hvor vejret har vist sig fra noget nær sin værste side indtil videre!

I dag - den 25. juli 2010 - er det præcis 1 år siden, vi kørte mod syd... så jeg kastede mig over folderen med feriefotos og sukkede, alt imens jeg kreerede collagerne med ferieminder:

KLIK PÅ COLLAGERNE FOR AT SE DEM I STØRRE FORMAT!


Jeg er intet mindre end VILD med Provence. Hele stemningen... solen, den tørre varme, lyset, duftene, lydene, farverne, maden, vinen, stranden, Middelhavet... det enkle liv i en afslappet atmosfære. ALT er ganske enkelt fortryllende, og jeg er dybt, DYBT betaget.

Ind imellem drømmer jeg RIGTIG MEGET om at hive teltpælene op her i Danmark og flytte til det sydfranske. Jeg er ikke ét sekund i tvivl om, at jeg ville elske hvert sekund! Okay - jeg ville helt sikkert længes hjem til Danmark i en stille stund, og man forlader jo ikke bare sådan lige alt og alle! Men... man har som bekendt lov til at drømme - og hvem ved...?!?!?

Og så er jeg i øvrigt piv ringe til det franske sprog, men... det kunne(!) vel læres... ;-)

* * * * * * * *

Begrænsningens kunst er svær...
Der skulle egentlig kun ha' været et par collager eller tre, men... der er bare så mange skønne fotos fra en skøn ferie, at det var helt umuligt at vælge nogle få. Jeg måtte ha' så mange med som muligt...!


 * * * * * * * *

Og inden jeg har fået dette indlæg færdigt er det gået hen og blevet den 26. juli... hvor vi sidste år kørte fra det tyroleragtige hotel i Neuenstein til Freibourg (Tyskland)... og et vildt lækkert hotel med en beliggenhed så smuk, at det blev en af feriens store overraskelser!



søndag den 24. juli 2011

Hr. Emilie

...er måske løsningen på et navn, når man troede [man vidste], katten var en hankat - man ikke kendte navnet på og derfor kaldte Mr. Mis - og det så viser sig, at være en hunkat med navnet Emilie...


Naboerne [fra nabogården], som ejer katten, kom lige forbi her i aften... og kunne fortælle os, at vores nye logerende altså er en pige. Så kan vi bedre forstå, HUN er vild med at slænge sig i de feminine, blomstrede hynder og plaider mellem lyserøde roser i drivhuset.

~ SURPRISE ~ 

fredag den 22. juli 2011

21 hårnålesving...

...er der på vejen op til Alpe d'Huez, hvor dagens 19. etape af Tour de France slutter.

Efter at have fulgt tour'en på TV i mange(!) år, lagde vi sidste år - i vores sommerferie - vejen forbi, og kørte ruten i BIL.

Selve byen er et typisk, ucharmerende feriested, men området... naturen... er helt fantastisk!

[ Woohoo... vi er fremme i Alpe d'Huez,
men der er endnu et stykke vej til toppen! ]
[ Her er målstregen i Tour de France - ved skiltet: Arrivée... ]
[ Der står flere af disse "gule" skilte rundt om i byen,
så jeg skulle selvfølgelig forevige ét af dem.
Ved et tilfælde stoppede vi bilen ved dette skilt,
og var ikke obs! på, at det var skiltet ved
MÅLSTREGEN: Arrivée.
Men det fandt vi så ud af, da billedet VAR taget...
Lidt pudsigt faktisk (hvis I forstår...? ;-) ]
[ Udsigten fra "målstregen"... når der ikke er proppet med
heppende Tour de France entusiaster... ]
[ Mens vi befandt os ved målstregen hørte vi pludselig
lyden af
en masse kobjælder...
Det var denne flok hvide køer der kom forbi... ]
[ Udsnit af de 21 hårnålesving på GPS'en...
  Her er vi et sted midt på ruten og højden siger 1227 m.
Arrivée er ved 1850 m ]
[ Et af de berømte hårnålesving... og man fornemmer højden! ]
[ Endnu et hårnålesving med malede navne på asfalten...
og et vue ned i dalen. Her fornemmer man klart,
hvilken bjergtur TdF-rytterne bliver udsat for... ]
[ ...jeg er bare SÅ klar til at indtage bjerget
lige om lidt... på TV ;-) ]


Glæder mig til at følge 19. etape på TV2 i dag... sving for sving. Det bli'r altid en anelse sjovere, når man har været på stedet "live" og kan relatere til det på en lidt anden måde...!


torsdag den 21. juli 2011

Det var kattens...

...og ganske forudsigeligt! ;-)

Nu er Mr. Mis nemlig flyttet ind i drivhuset,
hvor han hun nærmest lever et luxusliv i læ for regn og blæst, med bløde hynder og servering 2-3 gange om dagen.
Og så bliver han hun selvfølgelig kløet, pusset og nusset...





...og han hun ser da ud som om,
han hun er ganske godt tilfreds med situationen, ikk'?

Dixie har nogle gange forsøgt at skræmme ham hende væk,
men han hun er ikke sådan at kue,
han hun dukker meget(!) hurtigt op igen...
Et luxusliv er jo ikke noget, man bare sådan lige
giver afkald på... frivilligt!

OBS! I første omgang troede vi, det var en hankat,
men... det er altså en pige.
Derfor er "han" skiftet ud med "hun"...
og så har hun i øvrigt fået kaldenavnet Misser.

tirsdag den 19. juli 2011

"Se min kjole...

...den er lyserød som rosen, alt hvad jeg ejer, det er lyserødt som den!"


Kjolen er min og ca. årgang 1968, så der er tale om en ægte lyserød vintage sag i 67% trevira (polyester) og 33% rayon. Mærket er "Koket", og kjolen blev indkøbt i en af Roskildes bedste butikker med børnetøj dengang i '60erne...!


Min mor har passet godt på den i alle årene, og fandt den frem fra gemmerne for nogle måneder siden, hvor jeg genså den lyserøde (nyvaskede) skønhed, og i et kort øjeblik - i de nostalgiske tankers navn - blev sendt tilbage til dengang, hvor jeg var et hoved højere end mine nye klassekammerater, slank som et siv med super tynde ben og lang sort hestehale.


Nu er kjolen atter kommet til ære og værdighed på en fin gl. bøjle fra ca. samme årgang (dog fundet på loppemarked), hængende på en stor gl. spejlramme i soveværelset...!

OBS! Rosen er en smuk klatrerose fra haven...


mandag den 18. juli 2011

Humor på højt plan...

...dét er Gary Larsons streger!

[ Hygiejne ]
En af mine absolutte favoritter er denne med herren, der ganske fortjent bliver AFSLØRET p.g.a. manglende hygiejne:

[ Sådan en klokke skulle installeres mange steder... ]

OBS! Hvis der er noget, der kan gøre mig hysterisk, så er det folks manglende (hånd)hygiejne...!

[ Den omvendte verden ]
- hvor jeg af én el. anden grund kommer til at tænke på linjerne fra SHU-BI-DUA sangen "Rap Jul": "Se julen fra en and's synspunkt..." (På illustrationen er ænderne udskiftet med kalkuner... same-same)


[ Spicing up the World ]
- da Gud stod i det sto-oore køkken og komponerede opskriften til vores noget krydrede Jordklode...

[ Hvad ville Jorden ha' været uden fjolser? ]


Jeg stiftede bekendtskab med Gary Larson for snart mange år siden, og bliver ved med at vende tilbage til hans skingrende skøre univers.

Noget af det jeg er vild med i hans streger er ironien, evnen til at vende situationer 180° og de pinlige [seriøse] episoder, som han formår at illustrere, så de bliver sjove uden at miste alvoren (som f.eks. den med håndvask/hygiejne).

Illustrationerne er lånt HERGary Larsons officielle website. Kig forbi for at se MANGE andre skønne og skøre streger, og få en ordentlig én på grineren!

~ HAVE FUN ~


Hyggelige knapper...

Da jeg var barn - dengang i 1960'erne - hændte det på regnvejrsdage, at vi (min storesøster og jeg) hentede en gammel kaffedåse ned fra et køkkenskab "meget højt oppe" og hældte indholdet ud på en bakke. Dér ved spisebordet i køkkenet, kunne vi få lang tid til at gå med at undersøge indholdet og fryde os over former og farver, finde "nye" og fine eksemplarer, vende og dreje... og udbryde ne-eeeeeeeej og ii-iihhhhhhhh og se-eeeeeeeee....!

Dét dåsen gemte på var KNAPPER... gamle knapper fra [vist nok] min fars barndomshjem. Dåsen var indbegrebet af HYGGE, og det er ren nostalgi at tænke tilbage på de gode gamle dage... fra før verden gik af lave... og der var harmoni i familien (men dét er en helt anden historie...!)

[ Skønne vintage knapper -
ikke fra "dåsen" men loppemarkedsfund ]

Dåsen findes stadigvæk... jeg mener at have den stående ét el. andet sted i gemmerne... nu dog uden låg. Må finde den frem en dag ved lejlighed, når regnen slår mod ruden og barometeret står på nostalgisk hygge!

~ NYD DAGEN ~


lørdag den 16. juli 2011

Toscana vs. Tokkerup

Mens venner nyder sommerferien i Toscana, hygger vi os i Tokkerup med at slå græs... og slå græs... og slå græs...! 

Nu er det ikke sådan, at jeg ikke bryder mig om at slå græs (det er faktisk helt okay!), men på den anden side, så er en tur sydpå jo ikke at kimse ad, og der ser rigtig lækkert ud i Toscana...! 

OBS! Foto fra Toscana gengivet med tilladelse! ;-)

Go' weekend til alle hvor I end befinder jer...!


tirsdag den 12. juli 2011

Hæklede tæpper...

...helt nøjagtigt 2 af slagsen arbejdes der på p.t.:

[ Oldemor firkanter i farverne:
Rød, pink, laks, gul, lime... ]
 - Se den færdige oldemorplaid HER. -

[ Man skulle næsten tro farverne var afstemt
efter denne fantastiske potteplante...

men det ER helt tilfældigt!
Ved i øvrigt slet ikke hvad blomsten hedder,

men den er SKØN med
alle de forskellige farver blomster...! ]
[ Det andet tæppe er stribet i farverne:
Rosa, turkis, lime og hvid... ]

Forandring fryder som bekendt, så når jeg bliver træt af at arbejde med farverne på det ene, så snupper jeg det andet...!